Pro Frankböleträsket
Korkeiden tuulivoimaloiden jatkuva ulina pilaa ympärillä olevien mökkien ja järven virkistyskäyttöarvoa. Ääni tulee kantamaan järven ylitse, häiriten erityisesti järvialueen mökkejä ja asutusta. Voimaloiden äänen häiritsevyyteen vaikuttaa myös siiven ns. dobbler-ilmiö, eli kun siipi lähenee ja etääntyy kuulijasta syntyvä vouvaava ääni koetaan hyvin häiritsevänä.
Tuulivoimalaitosten käyntiääni koostuu pääosin laajakaistaisesta (noin 60-4 000 Hz) lapojen aerodynaamisesta melusta sekä hieman kapeakaistaisemmista sähköntuotantokoneiston yksittäisten osien meluista (mm. vaihteisto, generaattori sekä jäähdytysjärjestelmät). Voimalatornien lähtötasomelu 110dB vaimenee kilometrin matkalla 40-45dB meluksi. Häiritsevyys tulee siipien dobler ilmiöstä kun siipi lähenee ja poistuu kuulijasta. Esim. Tanskassa sallitaan 40dB loma-asutusalueella.
Tämä vaikuttaa myös asumusten ja tonttien arvoon. Tällä hetkellä alue on hyvin rauhallinen ja mm. siksi eläimistön suosiossa. Näin korkeat tuulivoimalat näkyvät ja kuuluvat kilometrien päähän ja sijaitsevat korkeilla paikoilla. Tornit pitää myös valaista lentoliikenteen takia. Kaavaillut korkeat ristikkotornirakennelmat eivät ole mielestämme esteettisiä verrattuna pyöreisiin rakennelmiin.
Tuulivoimapuistoa kaavailllaan Salon kunnan rajalle, mutta osa vaikutuksista ulottuisi hyvinkin Raaseporin kunnan puolelle. Raaseporin kunnan puolella Frankböleträskin alue on kaavoitettu vapaa-ajan käyttöön, mutta nyt vieressä olevan Salon kunnan puolella alueesta tulisikin teollisuusalue suurine tuulivoimaloineen. Salossa ei ole tällä hetkellä osoitettu kaavamääräyksin tuulivoimaloille soveltuvia sijainteja koko kunnan alueella.
Tuulivoimalapuiston sähköteho 30-50 MW on hyvin vaatimaton sen aiheuttamiin luonnontuhoihin nähden. Näin jättiläismäiset tuulivoimalat kuuluvat mielestämme ulkomerelle, teollisuusalueille tai suurten pääteiden varsille, jossa niiden aiheuttama häiriövaikutus on pienempi.